Wanneer je kindje te vroeg geboren is en een poosje in het ziekenhuis moet blijven komt er als ouder zijnde enorm veel op je af. Voor ons waren de eerste weken met Tess heel anders dan we ons hadden voorgesteld. Het was een heftige periode waarin we beide enorm werden geleefd. De stichting Earlybirds Fotografie heeft ervoor gezorgd dat wij een hele mooie herinnering hebben aan deze bijzondere tijd. In deze blog vertel ik wat stichting Earlybirds Fotografie doet en wat deze mooie stichting voor ons (en vele andere gezinnen) heeft kunnen betekenen.

Stichting Earlybirds Fotografie

Stichting Earlybirds Fotografie is een stichting die couveuse-ouders door middel van een prachtige fotoreportage een lichtpuntje willen bieden tijdens een moeilijke periode. Als couveuse-ouder vergeet je vaak foto’s te maken en de foto’s zijn van minder goede kwaliteit door de slechte lichtomstandigheden. Stichting Earlybirds Fotografie werkt met professionele fotografen die op een warme, zachte en liefdevolle manier jouw kindje kunnen vastleggen. Het is geen geposeerde fotoreportage, maar er worden foto’s gemaakt van de dagelijkse routine. Op deze manier wordt je kindje zo min mogelijk belast.

De stichting zet zich in voor kindjes die minimaal 3 weken in het ziekenhuis moeten verblijven. Je kunt je kindje dus gerust kort na de geboorte aanmelden zodat er een geschikte fotograaf gevonden kan worden. Ben je net couveuse-ouder geworden en wil je gebruik maken van dit geweldige initiatief van Stichting Earlybirds Fotografie? Meld je dan aan via de website: www.earlybirdsfotografie.nl

Prachtige fotoreportage

Vlak na de geboorte van Tess kregen we een heel lief kaartje van een stel waarvan hun kindje bij Tess op de afdeling lag. In dit kaartje werden we gewezen op de stichting Earlybirds Fotografie. Toen ik de website van Earlybirds had bekeken heb ik ons meteen opgegeven voor een fotoreportage van Tess. We ontvingen direct een mail met informatie en vrij snel kregen we een mail van onze fotograaf Susan Swiggers om de reportage in te plannen.

Op 11 juli was het dan zo ver, er kwam een fotograaf naar het ziekenhuis om foto’s te maken van ons meisje. De reportage vond plaats tijdens het verzorgingsmoment. We hebben Tess heerlijk in bad gedaan, ze kreeg haar voeding en papa heeft met haar gebuideld. Het was precies zoals een normaal verzorgingsmoment er voor ons uit zag, alleen liep er nu een fotograaf rond om alles vast te leggen. Het resultaat: een prachtige fotoreportage!

De fotoreportages van stichting Earlybirds Fotografie zijn geheel kosteloos. Wel wordt er gevraagd om een vrijwillige donatie. Een fotoreportage kost gemiddeld € 20,- voor de stichting. Zeg nu eerlijk die € 20,- is die prachtige fotoreportage ook zeker meer dan waard!

Je ontvangt vanuit stichting Earlybirds Fotografie alle digitale fotobestanden en het is ook mogelijk om een fotoboek op te laten maken. Een mooie herinnering voor later! We vonden de foto’s zo mooi dat we er ook voor hadden gekozen om een van de foto’s voor het geboortekaartje van Tess te gebruiken.

Earlybirdjes

De stichting Earlybirds Fotografie heeft speciaal voor prematuur geboren kinderen een Earlybirdje ontworpen. Een Earlybirdje is een gehaakt vogeltje met gedraaide sliertjes als staartje. Met deze gedraaide sliertjes kan de reflex om de navelstreng vast te houden worden nagebootst, ze geven een gevoel van geborgenheid. De earlybirdjes worden gehaakt door vrijwilligers en aan de stichting geschonken. Meer informatie over deze Earlybirdjes lees je op de website van Stichting Earlybird Fotografie.

Hoe kan ik Stichting Earlybirds Fotografie steunen?

Wil jij dit prachtige initiatief van stichting Earlybirds Fotografie ook steunen? Dit kan op meerdere manieren:

  • Fotografeer
  • Doneer
  • Haak een Earlybirdje
  • 4Earlybirds veilig
  • Jaarlijkse loterij

Voor ons heeft stichting Earlybirds Fotografie zeker gezorgd voor een lichtpuntje tijdens de couveuse-tijd. Het was leuk en fijn om de fotoreportage te maken met Tess en we hebben nu door de prachtige foto’s een mooie herinnering aan een moeilijke, maar ook bijzondere periode. We kunnen de stichting en onze fotograaf Susan Swiggers niet vaak genoeg bedanken voor dit fantastisch initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *