Het is bijna kerst! Donkere dagen, korte avonden en koude nachten. Binnen gaat de kachel aan, de kerstbomen zijn gezet en de huizen zijn versierd. Het is de tijd van warme chocolademelk met slagroom, cadeautjes onder de boom en foute kerstliedjes op de radio. Een periode van warmte, gezelligheid en familie, oftewel the most wonderfull time of the year! Ow wat hou ik hier toch van! Voor mij is december ook de maand waarin ieder jaar een gezellig uitje naar een kerstmarkt of evenement met met mijn moeder, zus en schoonzus gepland staat. Zo zijn we onlangs wezen kerstshoppen in Maastricht en Valkenburg en in deze blog vertel ik daar meer over.

Kerstshoppen in Magisch Maastricht

Shoppen in Maastricht vind ik sowieso al erg leuk en tijdens de feestdagen is het alleen nog maar leuker. Maastricht is een sfeervolle stad met veel leuke winkels waar je uren kunt shoppen en dit hebben we dan ook gedaan! De kerstmarkt in Magisch Maastricht was dit jaar mooi opgezet en groter dan een aantal jaar geleden. Op het Vrijthof staan veel gezellige houten kraampjes met kleding, cadeautjes, eten en gluhwein. Er is een grote schaatsbaan, een reuzenrad en voor de kleintjes een draaimolen en kindertreintje. Kortom genoeg om je te vermaken!

Ik was er ook wel weer even aan toe om zonder vriendlief en Tess een paar dagen met de dames op pad te gaan. Even me-time en tijd om goed te shoppen. Ik ben voortaan heel goed in shoppen voor mijn mini-me, waardoor ik mijzelf meestal vergeet. (dit is denk ik voor iedere moeder wel herkenbaar) Dit shopweekendje kon ik dus helemaal los gaan met shoppen voor mij alleen! Wat ik gekocht heb? Snowboots, een jurkje, een broek en een kantenkraagje. Ik hoor jullie al denken, is dat helemaal los gaan? Nee niet bepaald hihi, maar ach ik heb wat leuke dingen gescoord en het was super gezellig, dat is voor mij het belangrijkste!

Kerststad Valkenburg

Waar het in Maastricht voornamelijk ging om het winkelen was het in Valkenburg te doen om de echte kerstsfeer. Van half november tot begin januari is, de van oorsprong al hele mooie stad, Valkenburg omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Het unieke in Valkenburg is dat je een ondergrondse kerstmarkt kunt bezoeken. Wij hebben gekozen voor de grootste kerstmarkt in de Gemeentegrot gelegen onderaan de bekende Cauberg. De sfeer die de grot in combinatie met de warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen met zich mee brengt is heel gemoedelijk. Heel anders dan een kerstmarkt in een grote evenementenhal bijvoorbeeld.

Ook bovengronds is de kerststad Valkenburg prachtig. Wanneer je door de mooie verlichte en versierde straten loopt lijkt het net alsof je je in een kerstfilm bevind. Overal gezellige eettentjes, winkels en houten kraampjes versierd met lichtjes. De sneeuw van dat weekend (al bleef die daar niet liggen jammer genoeg) zorgde natuurlijk voor de ultieme kerstsfeer!

Een dagje in Valkenburg is eigenlijk veel te kort om alles te kunnen zien en te bezoeken. Voor ons dus reden genoeg om nog eens terug te gaan.
Wil je weten wat er nog meer in Kerststad Valkenburg te beleven is, kijk dan even op de website van Kerststad Valkenburg.

Overnachten in Maastricht of Valkenburg

Als je in Maastricht of Valkenburg zelf wilt overnachten moet je echt vroeg boeken en vaak betaal je ook de hoofdprijs. Wij waren aan de late kant met boeken dus er was niet veel meer beschikbaar. Uiteindelijk hebben we een gezellig appartementje voor een leuke prijs gevonden in Berg en Terblijt, een plaatsje tussen Maastricht en Valkenburg. Dit appartement is gelegen in een oude boerderij en heeft een lichte en sfeervolle inrichting. Met de bushalte voor de deur waren we binnen 10 minuten in Maastricht en Valkenburg dus parkeren in de stad was niet nodig. Het appartement “Slapen Tussen Valkenburg En Maastricht” is zeer aan te bevelen wanneer je een weekendje naar Maastricht en/of Valkenburg gaat.

Wat was het een ontzettend gezellig weekend, ik heb nu alweer zin in volgend jaar 🙂

Deze blog is op eigen initiatief geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *