In tegenstelling tot 2016 was dit jaar voor ons (en met name voor mij) een jaar met alleen maar mooie momenten. Het was een bijzonder jaar waarin Tess veel mijlpalen heeft bereikt en ook ik heb mijzelf weer helemaal terug gevonden. Ik kan best wel zeggen dat 2017 een jaar is waar ik trots op ben en daarom sluit ik dit jaar af met een blog vol hoogtepunten van 2017! Lezen jullie mee?

Alleen maar genieten in 2017

Echt goede voornemens voor 2017 had ik niet, maar een ding vond ik wel belangrijk en dat is dat ik zou gaan genieten dit jaar! Ondanks het zwanger zijn en de geboorte van Tess (wat natuurlijk het mooiste is wat je kan overkomen) heb ik door alle gebeurtenissen in 2016 niet optimaal kunnen genieten. De complicaties tijdens mijn zwangerschap, de (te vroege) bevalling die ik niet heb meegemaakt, de onzekerheid over mijn eigen gezondheid en de minder speciale kraamtijd hebben een behoorlijke impact op mij gehad, waardoor ik niet bezig was met genieten maar op de automatische piloot stond. Mijzelf in het nieuwe jaar weer terugvinden was de eerste stap en als dit zou lukken dan wou ik alleen maar genieten samen met mijn mooie gezinnetje!

De highlights van het afgelopen jaar waren:

  • Weekendjes weg met familie
  • Geboorte van ons neefje Jens
  • Samen op vakantie
  • Eerste verjaardag Tess
  • Bruiloft Ronald en Joyce
  • Geboorte nichtje Nova

Samen op vakantie

Waar we vanaf het begin van het jaar het meest naar uitkeken en wat ook zeker tot een van onze hoogtepunten van dit jaar hoort, was onze eerste vakantie met z’n drietjes. We zijn in juni met de auto op vakantie naar een camping in Spanje geweest. Best wel spannend om met een baby op vakantie te gaan, but we did it en Tess deed het super goed. In september zijn we nog een midweekje naar Limburg geweest en ook deze vakantie was alleen maar genieten! In mijn blog “Op vakantie met een baby”  vind je tips en lijstjes voor als je zelf op vakantie gaat met een baby.

Genieten betekent voor mij zoveel mogelijk leuke dingen doen en samen zijn met Tess en Guido, maar natuurlijk ook met onze lieve familie en vrienden. En wat is er nu leuker dan op vakantie gaan met elkaar. In het begin van het jaar, toen Tess net 6 maanden was, zijn we een weekend naar ’t Hof van Saksen geweest met de familie van Guido. Dit was echt de eerste keer dat we een paar dagen weg gingen met Tess en we er achter kwamen hoeveel spullen je voor zo’n kleintje mee moet nemen. Jeetje daar hadden we ons wel op verkeken zeg. In september, toen Tess alweer ruim 1 jaar was, zijn we ook nog een weekendje met mijn familie naar Roggel geweest. Beide weekendjes waren erg gezellig en ik kan enorm genieten van deze momenten samen met onze familie.

Mijlpalen van Tess

Waar ik het meest van genoten heb dit jaar is natuurlijk ons heerlijk vrolijke meisje Tess. Wat is dat meisje van ons toch hard gegroeid en wat heeft ze zich goed ontwikkeld. In januari zijn we begonnen met baby-zwemmen. Dit doen we nog steeds wekelijks en Tess wordt net als haar grote nicht Faye en neef Dani een echt waterratje. Door het jaar heen is Tess zelfstandig gaan zitten, kruipen, staan en sinds een tijdje loopt ze. Wat kun je als ouders zijnde toch trots zijn op al die kleine en grote mijlpalen en natuurlijk behoren deze mijlpalen ook tot onze hoogtepunten van 2017!

28 juni 2017 bereikte Tess haar grootste mijlpaal van dit jaar en dat was haar 1e verjaardag. Tijdens haar verjaardag waren we nog gezellig in Spanje dus we hebben het feestje thuis een aantal dagen later gehouden. Het was een heerlijk druk feestje en Tess was goed verwend 🙂

 

Babyboom in 2017

Wat voor mij in het begin nog best moeilijk was, was dat veel vriendinnen en zelfs twee schoon-zusjes in 2017 zwanger waren en hun eerste of tweede kindje zouden krijgen dat jaar. Het was voor mij best confronterend om te zien dat deze zwangerschappen en bevallingen wel (in mijn ogen) “zorgeloos en normaal” verliepen. Natuurlijk was ik voor deze lieve meiden super blij dat het allemaal zo goed verliep (ik gun niemand de pech die ik heb gehad), maar het deed soms ook vreselijk veel zeer. Ik vind het moeilijk om hier nu zo over te schrijven, maar het is wel de waarheid. En hoeveel pijn het ook deed op die momenten, uiteindelijk heeft het mij ook goed gedaan. Ik moest de confrontatie aan om het te kunnen verwerken hoe moeilijk dat soms ook was. Ik denk dat ik het hier altijd wel een beetje moeilijk mee zal hebben, maar ik weet ook dat het zal slijten.

2017 bracht ons dus een heleboel nieuwe kleine vriendjes en vriendinnetjes en dat behoort ook zeker bij de hoogtepunten van 2017. In mei is ons vrolijke neefje Jens geboren en in september ons lieve nichtje Nova. Wat een rijkdom al die lieve kindjes en speelkameraadjes voor Tess erbij!

Weer lekker in mijn vel

Mijn doel voor 2017 was dat ik weer mijzelf zou worden, want pas dan zou ik volledig kunnen gaan genieten. En het was niet altijd even makkelijk en het ging soms voor mijn gevoel niet snel genoeg, maar met kleine stapjes heb ik uiteindelijk de oude ik weer terug gekregen. De belangrijkste stap die mij hierbij heeft geholpen is het zoeken van hulp geweest. Door het praten met de psycholoog en dingen van mij af te schrijven (lees ook mijn blog: Schrijf het van je af!) heb ik alle gebeurtenissen kunnen verwerken en een plekje kunnen geven. Ook het starten van mijn eigen blog heeft hier aan bijgedragen. Ik kan nu het jaar afsluiten als iemand die lekker in haar vel zit en kan genieten van al het moois om mij heen en dat maakt mij een gelukkig mens 🙂

Mijn eigen blog

Last but not least….. mijn eigen blog! Alhoewel ik al wat eerder ben begonnen met het schrijven en opzetten van mijn blog, ben ik op 17 juli dit jaar live gegaan met mijn eigen blog. Mijn eigen stukje internet om mijn verhalen met jullie te delen en tevens een middel om bepaalde gebeurtenissen te verwerken. Wat ben ik blij dat ik deze blog ben gestart, want het heeft me zeker geholpen om alles beter een plekje te kunnen geven en mijzelf weer terug te krijgen.

Met dit hoogtepunt sluit ik voor dit jaar deze blog af en wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn blog en jullie lieve reacties. Iedereen een hele fijne jaarwisseling gewenst en al het goeds voor 2018!

Liefs Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *